Onze tuin “De Heerenhof”

Sinds 30 jaar werken wij in en aan deze tuinen. Nooit hadden we gedacht dat de grote moestuin met oude fruitbomen en wat ganzen zich zouden ontwikkelen tot wat De Heerenhof nu is geworden; een volwassen groene oase !
“Waarom doen jullie in godsnaam die tuin open?” Dat vroegen vrienden vaak toen we begonnen met de tuinen open te stellen. Het antwoord was en is nog steeds; het is zoiets als een voorstelling. Je repeteert, prepareert en dan wil je dat wat je gemaakt hebt gezien wordt. Niet alleen door je eigen ogen maar door die frisse blik van u.

Open tuin / Rondleiding door de tuinen van de Heerenhof

In juni 2020 geen Open Tuin weekenden in verband met het Corona Virus.
Bezoek alleen mogelijk na afspraak vanaf woensdag  17 juni tot en met zondag 12 juli. De tuinen van de Heerenhof zijn geopend na afspraak van woensdag tot en met zondag tussen 13.00-17.00 uur. Aanmelden graag via info@heerenhof.nl met vermelding van gewenste tijd en aantal personen.
.
In september zijn de Tuinen van de Heerenhof een aantal weekenden geopend; informatie hierover volgt op onze website en in de pers.

De oude tuin

Onze theaterachtergrond stond aan de basis van het ontwerp van de Heerenhof (1800 m2). Wij bouwden groene decors die door hun uitgesproken vormen en kleuren ieder tuindeel een ander karakter geven. Tussen de coulissen van hagen, leibomen en fruitbomen staan elk tuinseizoen weer andere juweeltjes in de spotlights. Achter de nostalgische kippenweide opent het piepende smeedijzeren hek naar “Het Groene Theater”. Hier spelen we toneel en vieren we elk jaar de Zonnewende.

De nieuwe tuin

De mise-en-scene van deze tuin (1200 m2) is strak en minimalistisch, maar tegelijkertijd met een neiging naar opera in zijn groteske vormgeving. Binnen de groene transparante ruimte komen de wulpse vormen van het Buxuslandschap en de serene kleur van de Witte Slinger helemaal tot hun recht. Hier schrijden de twee gracieuze witte pauzen over de groene loper. De finale is het hypermoderne H-House, het huis van glas onder architectuur van Wiel Arets. Optimaal Binnenste Buiten.

Na het zien van onze tuin geïnspireerd en behoefte aan meer? Bezoek ook eens de Limburgse Droomtuinen of de Belgische Sfeertuinen.

Call Now Button
Translate »
WhatsApp!