Onze tuin “De Heerenhof”

Sinds 30 jaar werken wij in en aan deze tuinen. Nooit hadden we gedacht dat de grote moestuin met oude fruitbomen en wat ganzen zich zouden ontwikkelen tot wat De Heerenhof nu is geworden; een volwassen groene oase !
“Waarom doen jullie in godsnaam die tuin open?” Dat vroegen vrienden vaak toen we begonnen met de tuinen open te stellen. Het antwoord was en is nog steeds; het is zoiets als een voorstelling. Je repeteert, prepareert en dan wil je dat wat je gemaakt hebt gezien wordt. Niet alleen door je eigen ogen maar door die frisse blik van u.

Open tuin / Rondleiding door de tuinen van de Heerenhof

Zaterdag 5 september: Open Tuin van 13-17 uur + buurtmarkt met lokale groenten, fruit, honing en plantjes in de Hof van Heer. Meer informatie over Hof van Heer? Kijk op www.hofvanheer.nl
.
Zondag 6 september: Open Tuin van 12-17  uur + Struinen in de Tuinen Maastricht met een muzikaal optreden in het Groene Theater. Kijk voor meer informatie op https://struinenindetuinen.nl/maastricht/informatie
.
Zaterdag 12 september én Zondag 13 september: Open Monumenten Dagen van 10-17 uur. Voor meer info: https://www.openmonumentendag.nl/thema-2020-leermonument/
.
Zaterdag 19 én Zondag 20 september: Theatervoorstelling “Hof van Papavers” in de Heerenhof en in de Buurt-Tuinderij Hof van Heer
tijden voorstelling op beide dagen : 14.00 uur én 17.00 uur.
.
Ticket € 5,=
.
Aanmelden graag via info@heerenhof.nl met vermelding van gewenste datum/tijd, aantal personen, alle namen, adressen, mobiele telefoonnummers en e-mailadressen (vanwege Corona maatregelen).

De oude tuin

Onze theaterachtergrond stond aan de basis van het ontwerp van de Heerenhof (1800 m2). Wij bouwden groene decors die door hun uitgesproken vormen en kleuren ieder tuindeel een ander karakter geven. Tussen de coulissen van hagen, leibomen en fruitbomen staan elk tuinseizoen weer andere juweeltjes in de spotlights. Achter de nostalgische kippenweide opent het piepende smeedijzeren hek naar “Het Groene Theater”. Hier spelen we toneel en vieren we elk jaar de Zonnewende.

De nieuwe tuin

De mise-en-scene van deze tuin (1200 m2) is strak en minimalistisch, maar tegelijkertijd met een neiging naar opera in zijn groteske vormgeving. Binnen de groene transparante ruimte komen de wulpse vormen van het Buxuslandschap en de serene kleur van de Witte Slinger helemaal tot hun recht. Hier schrijden de twee gracieuze witte pauzen over de groene loper. De finale is het hypermoderne H-House, het huis van glas onder architectuur van Wiel Arets. Optimaal Binnenste Buiten.

Na het zien van onze tuin geïnspireerd en behoefte aan meer? Bezoek ook eens de Limburgse Droomtuinen of de Belgische Sfeertuinen.

Call Now Button
Translate »
WhatsApp!